Even voorstellen

Wij zijn Peter en Marion Wante, resp. 62 en 61 jaar oud.
Beiden hebben wij in het verleden gedrag & gehoorzaamheid gedaan met onze honden (onafhankelijk van elkaar, wij hebben elkaar in 2005 ontmoet).

Ikzelf heb o.a. een kruising Mechelaar x Duitse herder gehad uit het asiel (probleemhond, is helemaal goed gekomen) en daarna een kruising Mechelaar x onbekend, ook uit het asiel (Rex, die is in 2012 overleden, die had ik vanaf dat hij 1 jaar was). Ik had ook nog andere asielhonden erbij (kleinere honden), feitelijk ligt mijn hart daar het meest.
Toen wij samen gingen wonen had ik Rex al, die was destijds 5 jaar, en daar hebben we in 2006 Diesel bij genomen, een Mechelse herder pup. Toen Rex overleed heb ik Tyra via Marktplaats overgenomen, ook een kruising Mechelse herder, zij was toen 15 maanden en niet meer gewenst bij het gezin waar ze als pup was gekomen. Wij wilden graag steeds (minimaal) 2 honden hebben omdat ze dan echt “hond kunnen zijn”. Met elkààr spelen en ravotten is tóch anders als met een mens.
Diesel is op 29 april jl. overleden, hij was bijna 13.

Wij vinden het heerlijk om met de honden te wandelen (strand, duinen en recreatiegebied Mariëndal), ze te laten zwemmen (genoeg gelegenheid hier in Den Helder), soms mee te nemen aan de fiets (in langzaam tempo en niet als het warm is natuurlijk) en geven ze ook veel aandacht. Honden die graag werken zijn meestal ook slimme honden, dus daar doen we méér mee als met een hond die wél tevreden is met een gewone wandeling. Diesel had een tomeloze energie, de honden die we nu nog hebben zijn heel anders. Sneller tevreden ook. Tyra is inmiddels 8 jaar en daar is het scherpe inmiddels wel vanaf.

Hieronder enkele foto’s ter illustratie (kunnen aangeklikt worden voor groter formaat).

Wij begrijpen dat u wilt dat uw honden goed terecht komen. Als ik een nestje met pups zou hebben zou ik dat ook willen, die geef je niet zomaar aan iedereen mee.
Ik heb hierboven geprobeerd een beeld te schetsen van ons “hondenverleden”. Doordat wij zelf van nature rustige mensen zijn is de roedel ook heel stabiel. Je kunt een hond net zo gek maken als je zelf wil denk ik altijd. Als je een druk huishouden hebt met veel onrust en prikkels dan heeft dat ook zijn weerslag op je huisdieren.

Tot zaterdagmiddag!