Responsive websites

Een responsive website is een website die zich automatisch aanpast aan de schermresolutie van de bezoeker. Dit kan een HTML-website of een CMS-website zijn.
Een HTML-website kunt u niet zelf bewerken, een CMS-website over het algemeen wel (in ieder geval tekst en afbeeldingen, natuurlijk afhankelijk van uw eigen handigheid).

Aangezien tegenwoordig veel mensen gebruik maken van een tablet of smartphone is het prettig als uw website daarop goed leesbaar is en men niet steeds hoeft te scrollen of in te zoomen. U kunt het responsive effect zelf eenvoudig nabootsen door uw scherm te verkleinen en te zien hoe deze pagina meerekt.
De navigatie verandert naar een uitklapmenu en (tekst)blokken schuiven onder elkaar waar ze eerst naast elkaar stonden.

Een responsive website is in deze tijd beslist geen overbodige luxe en Webdesign Noord-Holland biedt deze standaard aan.

Indien u al een website heeft die niet responsive is dan zal deze wel in zijn geheel opnieuw opgebouwd moeten worden.

U heeft al een responsive HTML-website voor € 235,- ex BTW.
Kijk bij de tarieven
Bent u niet in het bezit van een tablet en/of smartphone en wilt u weten hoe uw huidige website er uitziet op verschillende schermresoluties?
Kijk dan eens hier → ami.responsivedesign.is.
Vul de volledige url van uw website in het invoerveld in (bijv. http://www.mijnwebsite.nl) en druk op “GO!” Vervolgens ziet u uw website live op 4 verschillende schermen.
Zo heeft u direct een idee wat bezoekers zien die via een tablet of smartphone op uw website binnenkomen.