SSL

Wat is SSL?

Met SSL wordt het internetverkeer tussen uw website en uw bezoekers afgeschermd en beveiligd.
Wist u dat SSL wettelijk verplicht is als het mogelijk is om op de website persoonsgegevens in te voeren?

Indien u dus bijv. een (contact)formulier op de site heeft waarop men persoonsgegevens in kan vullen zoals naam, adres of telefoonnummer dan bent u eigenlijk al verplicht een beveiligde verbinding (SSL) te hebben.
Indien u uw standaard hostingpakket uitbreidt met SSL kost dat bij Hosting2Go € 19,95 incl. BTW per jaar extra.
U heeft ook de mogelijkheid om te upgraden naar Premium Webhosting maar dan bent u duurder uit.

Wanneer uw site niet beveiligd is dan zakt u in de zoekresultaten van Google t.o.v. andere vergelijkbare sites die wél zo’n beveiligde verbinding hebben. Google geeft namelijk voorrang aan beveiligde sites, hetzelfde heeft Google in het verleden gedaan met responsive sites (sites die ook geschikt zijn voor tablet en smartphone).

Er zijn dus een paar mogelijkheden: ofwel vermijdt u het gebruik van (contact)formulieren, want dan is de site eigenlijk alleen maar “om te lezen” en kan men geen persoonlijke gegevens invullen zoals naam, adres, tel.nr., ofwel vraagt u SSL aan bij uw hostingprovider. Indien Hosting2Go uw hostingprovider is kan ik dat tegen een éénmalige vergoeding van 10,- euro voor u aanvragen en instellen op uw website.

Vanzelfsprekend ligt de beslissing bij u zelf. Mijn persoonlijke advies: alles wat helpt om internet veiliger te maken is de moeite waard.