Tips

Layout

Misschien heeft u al een vastomlijnd idee over het ontwerp en de kleuren van uw website. Maar mocht dat niet zo zijn dan is er op internet enorm veel inspiratie te vinden.
U kunt bijvoorbeeld eens zoeken/googelen op “website templates” of “wordpress templates”, dat zal u ongetwijfeld op veel ideeën brengen. Of u geeft de gewenste stijl en kleuren aan en laat mij een – geheel vrijblijvende – opzet maken.

Klik op de afbeelding om de link naar een Google-zoekopdracht te volgen.

Indien u iets ziet wat u aanspreekt qua layout maar niet qua kleur bedenk dan dat layout belangrijker is. Kleuren zijn makkelijk aan te passen. Heeft u al “eigen kleuren” dan worden die verwerkt in de opzet.

Navigatie

Heeft u veel pagina’s dan is een horizontale navigatie met een zog. “uitklapmenu” een beter idee als een verticale navigatie naast de tekst. Navigatie kan ook gesplitst worden: het belangrijkste bovenaan en andere onderdelen in de sidebar of onderaan de pagina.

Tekst

Probeer teksten kort en bondig te houden. Bezoekers willen informatie snel kunnen vinden en zijn vaak niet genegen lange lappen tekst te lezen. Ook is het aan te bevelen om de zoektermen waarop u gevonden wilt worden in uw tekst te laten terugkomen.

Foto en video

Foto’s gelieve u digitaal aan te leveren via e-mail, DVD, WeTransfer of USB-stick. U kunt de foto’s beter niet verkleinen (tenzij anders afgesproken), dat geeft mij meer mogelijkheden om ze te bewerken. Video’s kunt u uploaden naar YouTube en mij de link sturen, ze kunnen dan binnen uw site geplaatst en afgespeeld worden.

Social Media

Facebook, Twitter, Linkedin, Pinterest …. indien u dat wenst wordt dat gratis geïntegreerd in uw website. U hoeft alleen maar zelf een account aan te maken en mij de link te sturen.

Privacyverklaring

Per 25 mei 2018 is de nieuwe privacywetgeving ingegaan. U bent zelf verantwoordelijk voor het aanleveren van een deugdelijke privacyverklaring voor uw website. Natuurlijk zet ik die er dan voor u op.

Heeft u vragen? Ik ben altijd bereid die te beantwoorden.